ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ
Χρησιμοποίησα φρέσκο κανταΐφι από εργαστήριο και στο βούτυρο έβαλα 200 γρ βούτυρο αγελάδας και 100 γρ στακοβουτυρο.
Σαντιγί έφτιαξα με 600 γρ.κρέμα γάλακτος που χτύπησα με λίγο άχνη...
Το ωραιότερο που έχω φτιάξει... μόνο αυτό θα κάνω!!!
600 γρ. κανταΐφι
300 γρ. βούτυρο
Σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Κρέμα
1 1/2 λίτρο γάλα
6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
3 κρόκους
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού
Επικάλυψη
2 φακελάκια γκαρνί
αμύγδαλα φιλέ ψημένο
Εκτέλεση
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας και το ψήνουμε αργά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας
Και όταν κρυώσει το κανταΐφι το σιροπιάζομαι με κουτάλα παντού.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας και το ψήνουμε αργά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας
Και όταν κρυώσει το κανταΐφι το σιροπιάζομαι με κουτάλα παντού.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
Δημιουργός συνταγής: Voula Damala, συνταγή Γκολφω Νικολου