Λικέρ καφέ



Μια συνταγή της κυρίας Αγγελικής Σκόνη για ΛΙΚΕΡ ΚΑΦΕ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Λικέρ καφέ

500 ml βότκα
120 γρ. Καφές εσπρέσο χοντροαλεσμενος
400 γρ. ζαχαρη
300 ml. εμφιαλωμενο νερό
1 κ.γλ. υγρη βανίλια

Σε ένα μεγάλο μπουκάλι ή βάζο που κλείνει καλά ρίχνουμε την βότκα, τους αλεσμενους κόκκους καφέ και την βανίλια.
Ανακινουμε πολύ καλά και φυλάμε σε δροσερό μέρος για 20 μέρες ανακοινώνοντας ανά 2-3 μέρες.
Το σουρονουμε με πανί.
Το έχω σερβίρει με κρύο αφρογαλα, λεμόνι και λίγο κακαο.