Μια συνταγή της κυρίας Effie Papadopoulou για ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Πατσαβουρόπιτα
Πατσαβουρόπιτα σιροπιαστή πάρα πολύ ωραία οικονομική και εύκολη !!!
ΥΛΙΚΑ.
450-500γρ φύλλα κρούστας.
5 αυγά(θερ/σια δωματίου).
1,5 ποτ νερού ζάχαρη.
1,5 ποτ νερού σπορέλαιο.
2 βανίλιες.
1 μπέικιν.
200γρ γιαούρτι στραγγιστό.(1 κεσεδάκι).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Χτυπάμε όλα τα υλικά με την σειρά εκτός τα φύλλα με το σύρμα εύκολο.
Μετά παίρνουμε ένα φύλλο σε βεντάλια.
Βουτάμε στο χυλό και τοποθετούμε με την σειρά ένα -ένα φύλλο δίπλα στο άλλο σε ταψί η πυρέξ άτι σας βολεύει τον υπόλοιπο χυλό περιχύνουμε από πάνω.
Ψήνουμε.180' για 30'-35' πάνω κάτω ανάλογα τον φούρνο.(όχι αέρα).όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σιρόπι.
2 ποτ νερό ζάχαρη.
2 ποτ νερό
1 φέτα λεμόνι η 1 κσ γλυκόζη.
Πατσαβουρόπιτα σιροπιαστή πάρα πολύ ωραία οικονομική και εύκολη !!!
ΥΛΙΚΑ.
450-500γρ φύλλα κρούστας.
5 αυγά(θερ/σια δωματίου).
1,5 ποτ νερού ζάχαρη.
1,5 ποτ νερού σπορέλαιο.
2 βανίλιες.
1 μπέικιν.
200γρ γιαούρτι στραγγιστό.(1 κεσεδάκι).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Χτυπάμε όλα τα υλικά με την σειρά εκτός τα φύλλα με το σύρμα εύκολο.
Μετά παίρνουμε ένα φύλλο σε βεντάλια.
Βουτάμε στο χυλό και τοποθετούμε με την σειρά ένα -ένα φύλλο δίπλα στο άλλο σε ταψί η πυρέξ άτι σας βολεύει τον υπόλοιπο χυλό περιχύνουμε από πάνω.
Ψήνουμε.180' για 30'-35' πάνω κάτω ανάλογα τον φούρνο.(όχι αέρα).όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σιρόπι.
2 ποτ νερό ζάχαρη.
2 ποτ νερό
1 φέτα λεμόνι η 1 κσ γλυκόζη.
βράζουμε 3-5 λεπτά.
Κρύα η πίτα ζεστό το σιρόπι.
Όταν κρυώσει.ψυγείο τρώγεται κρύα την άλλη μέρα.
Κρύα η πίτα ζεστό το σιρόπι.
Όταν κρυώσει.ψυγείο τρώγεται κρύα την άλλη μέρα.