Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση για
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!Μαρμελάδα πορτοκάλι
Από τις πιο αρωματικές !!Ωραία για πρωινό στο ψωμί επάνω σε γιαούρτι και σε παγωτό!!!
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
9 πορτοκάλια 5 ποτήρια ζάχαρη 5 ποτήρια νερό 1 κ.σ βούτυρο 1/2 κ.γ ξινό η αλλιώς κιτρικό οξύ
Μαζεύω πορτοκάλια ακέρωτα φρέσκα Βαλέντσια από τις πορτοκαλιές μου τα ξύνω στο χονδρό του τριφτη η ρεντέ να φύγει το πορτοκαλί μόνο, το οποίο το κρατώ, όχι το άσπρο.
Κατόπιν με το μαχαίρι αφαιρώ την λευκή σάρκα και την οποία πετώ.
Την μέσα σάρκα τις φέτες δηλαδή τις κόβω μικρά κομματάκια
Βάζω σε κατσαρόλα τα κομματάκια των πορτοκαλιών τα ξύσματα την ζάχαρη το νερό να βράσουν
Όταν μισοδέσουν ρίχνω το βούτυρο το ξινό και αφήνω να δέσει ανακατεύοντας παν τα με ξύλινη κουτάλα.
Όταν δέσει καλά το σβήνω και γεμίζω τα βάζα μου όπως είναι καυτο.
Τα γυρίζω ανάποδα έως ότου κρυώσουν.
Τα φυλάω στο ψυγείο!!!