Μπακλαβαδάκια

Ατομικά μπακλαβαδάκια

ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ


ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ,ΥΠΕΡΟΧΑ, ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
1 νεροπότηρο γάλα,
1 νεροπότηρο νερό,
1 νεροπότηρο σπορέλαιο,
1 αυγό,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
2 βανίλιες
και αλεύρι όσο πάρει αυτό το ρυθμίζουμε εμείς!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το γάλα,το νερό,το σπορέλαιο, το αυγό,τις βανίλιες,το μπέικιν και τα ανακατεύουμε με σύρμα!
Ρίχνουμε 3 νεροπότηρα αλεύρι και ζυμώνουμε!
Προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να φέρουμε μια αφράτη ζύμη!
Χωρίζουμε την ζύμη σε 20 κομμάτια τα οποία τα φτιάχνουμε μπαλίτσες και τις σκεπάζουμε για 30 λεπτά!
Στην συνέχεια τις ανοίγουμε σε μικρά φυλλαράκια!
Ανά 5 το ένα πάνω στο άλλο αλευρωμένα καλά το καθένα ανοίγουμε ένα πολύ λεπτό φύλλο!!
Τοποθετούμε πάνω στο φύλλο παντού καρύδι ψιλοκομμένο,κανέλα,γαρίφαλο και από την άκρη το ρολάρουμε!!!
Κόβουμε ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί!!!!!
Μόλις τα τελειώσουμε λιώνουμε 250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό και βάζουμε στο καθένα μπόλικο!
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 50 λεπτά φυσικά τον φούρνο!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 νεροπότηρο Νέγρο,3 νεροπότηρα ζάχαρη,1 κουταλιά της σούπας μέλι,1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού για 3 λεπτά ( μετράμε μόλις αρχίζει να.βράζει)!!
Σιροπιάζομαι κρύα γλυκά, καυτό σιρόπι η και το αντίθετο!!!

ατομικά μπακλαβαδάκια