ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Σπαλομπριζόλα από μικρό γουρουνόπουλο στον φούρνο σκέτο λουκουμάκι !! δεν υπάρχει η νοστιμιά του, λιώνει στο στόμα
Υλικά
3 σπαλομπριζόλες για φούρνο
Πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
1-2 λεμόνια το χυμό
1 πορτοκάλι το χυμό
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας...(ελαιόλαδο μπαχαρικά χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού μουστάρδα και μέλι) και μαρινάρουμε για 2-3 ώρες.
Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες χοντροκομμένες σε λαμαρίνα, προσθέτουμε τις μπριζόλες και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Πετάμε μέσα 2-3 σκελίδες σκόρδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα, γυρνώντας τες 2-3 φορές, και συνεχίζουμε στους 220 για άλλη μισή ώρα περίπου... πρέπει να ροδοκοκκινίσει καλά.
Δεν παίζεται η γεύση και η νοστιμιά του.
Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες χοντροκομμένες σε λαμαρίνα, προσθέτουμε τις μπριζόλες και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Πετάμε μέσα 2-3 σκελίδες σκόρδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα, γυρνώντας τες 2-3 φορές, και συνεχίζουμε στους 220 για άλλη μισή ώρα περίπου... πρέπει να ροδοκοκκινίσει καλά.
Δεν παίζεται η γεύση και η νοστιμιά του.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki