Χοιρινό κατσαρόλας με χοντρά μακαρόνια



Μια συνταγή της κυρίας Kiki Kyriaki για ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Χοιρινό κατσαρόλας με χοντρά μακαρόνια

ΥΛΙΚΑ
Περίπου 2 κιλά χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια.
1 κρεμμύδι μεγάλο
4 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά γλυκιά ψιλοκομμένη
Μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
2 δαφνόφυλλο
1 κουτί ντοματοχυμό +1 κ σ πελτέ ντομάτας
Αλάτι..πιπέρι..
Ελαιόλαδο..

Βάζω το λάδι να καίει κ σοτάρω το κρέας.
Προσθέτω το κρεμμύδι το σκόρδο.κ την πιπεριά.
Ρίχνω κ το κρασί έως να εξατμιστεί καλά.
Στη συνέχεια ρίχνω τον ντοματοχυμο με τον πελτέ μαζί + 3 ποτήρια ζεστό νερό..ρίχνω το αλατοπίπερο κ τα δαφνόφυλλο κ σιγοβράζω για 2 ώρες περίπου έως να δέσει καλά η σάλτσα.(αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο μεράκι ακόμη).
Παράλληλα αραδιάζω τα μακαρόνια..τα σουρώνω τα απλώνω στο ταψί κ απλώνω το κοκκινιστό το κρέας..
Φυσικά με τριμμένο τυρί είναι σκέτη απόλαυση!