Μια συνταγή της κυρίας Kiki Kyriaki για
ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣΧοιρινό κατσαρόλας με χοντρά μακαρόνια
ΥΛΙΚΑ
Περίπου 2 κιλά χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια.
1 κρεμμύδι μεγάλο
4 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά γλυκιά ψιλοκομμένη
Μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
2 δαφνόφυλλο
1 κουτί ντοματοχυμό +1 κ σ πελτέ ντομάτας
Αλάτι..πιπέρι..
Ελαιόλαδο..
Βάζω το λάδι να καίει κ σοτάρω το κρέας.
Προσθέτω το κρεμμύδι το σκόρδο.κ την πιπεριά.
Ρίχνω κ το κρασί έως να εξατμιστεί καλά.
Στη συνέχεια ρίχνω τον ντοματοχυμο με τον πελτέ μαζί + 3 ποτήρια ζεστό νερό..ρίχνω το αλατοπίπερο κ τα δαφνόφυλλο κ σιγοβράζω για 2 ώρες περίπου έως να δέσει καλά η σάλτσα.(αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο μεράκι ακόμη).
Παράλληλα αραδιάζω τα μακαρόνια..τα σουρώνω τα απλώνω στο ταψί κ απλώνω το κοκκινιστό το κρέας..
Φυσικά με τριμμένο τυρί είναι σκέτη απόλαυση!