Κολοκυθόπιτα αλμυρή



ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ

YΛIKA ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ!!
800 γραμ αλεύρι σταρένιο
1 κουτ γλυκού αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουτ σούπας ξίδι
3 κουτ σούπας λάδι
χλιαρό νεράκι όσο πάρει

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 κιλό κολοκυθάκια
4 μεγάλα πράσα κομμένα σε λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 καρότα τριμμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γραμ φέτα
200 γραμ κεφαλογραβιέρα ή τυριά της αρεσκείας σας
3 αυγά
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνω τα υλικά για το φύλλο και το σκεπάζω με πετσέτα να ξεκουραστεί.
Κόβω τα κολοκυθάκια σε κυβάκια και τα βάζω σε μεγάλο τηγάνι με το λάδι και τα σοτάρω μαζί με τα πράσα το κρεμμύδι προσθέτοντας τα καρότα τον μαϊντανό το αλάτι το πιπέρι και τα τυριά τελευταία.
Αφήνω λίγο να κρυώσει το μείγμα και προσθέτω και τα αυγά χτυπημένα.
Ανοίγω τα φύλλα ,λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε 2 φύλλα κάτω .
Βάζουμε την μισή γέμιση από πάνω και στρώνουμε ένα φ΄λυλλο ακόμη πάνω από την γέμιση .
Αμέσως μετά την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με 2 φύλλα λαδώνοντας το κάθε ένα χωριστά.
Την λαδώνουμε από πάνω την χαράσσουμε και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά!

ΠΗΓΗ: Gogo Samiou