ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΟΡΝΕ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ
Από τα ωραιότερα γλυκά που θα έχετε δοκιμάσει! Αυτά τα κορνέ συνδυάζουν σπιτική, τραγανή ζύμη, αρωματικό σιρόπι και αφράτη κρέμα. Ένας απολαυστικός πειρασμός!
Υλικά
Για τη Ζύμη
Για το Σιρόπι
Για την Κρέμα
- 2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
- 100 γρ. κρύο βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
- 70 γρ. γιαούρτι (και επιπλέον, αν χρειαστεί)
- 1 βανίλια
- Μια πρέζα αλάτι
Για το Σιρόπι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
Για την Κρέμα
- 3 ποτήρια γάλα
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρόκος αυγού
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το κρύο βούτυρο, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη. Αν η ζύμη θρυμματίζεται, προσθέτουμε λίγο γιαούρτι.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και κόβουμε λωρίδες.
- Φτιάχνουμε χωνάκια από αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα και τυλίγουμε τις λωρίδες ζύμης γύρω από τα χωνάκια.
- Τοποθετούμε τα κορνέ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε κατσαρολάκι, βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 3 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε τα κρύα κορνέ με το ζεστό σιρόπι.
- Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ, διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι σε λίγο από το ζεστό γάλα και προσθέτουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια, το βούτυρο και τον κρόκο αυγού.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- Γεμίζουμε τα κορνέ με την κρέμα και διακοσμούμε με καβουρδισμένο φιστίκι.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Ακολουθήστε μας στο Google News!