Μια συνταγή της κυρίας Παλμιρα Αριστου για
ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΑΡΒΕΛΙΑ από την ομάδα στο Facebook
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΣπιτικά καρβέλια
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζω ένα κιλό αλεύρι, 500 γραμ χλιαρό νεράκι, ενάμισι φακελάκι μαγιά, ένα κουτάλι ζάχαρη, ένα αλάτι και μισό φλυτζανάκι ελαιόλαδο.
Τα ζυμώνω όλα μαζί και αφήνω μισή ώρα.
Ανάβω τον φούρνο στους 230 και βάζω το ταψί να κάψει .
Στην πορεία στρώνω λαδόκολλα και τοποθετώ τα καρβέλια μου.
Ψήνω στους ίδιους βαθμούς για σαράντα λεπτά .
Μόλις ψηθούν τα ραντίζω νεράκι για να παραμείνουν αφράτα για μέρες!!!!