ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ
Θα χρειαστείτε:
Για τη βάση:
200 γρ. κρακεράκια ή μπισκότα digestive
2 κ.σ. ζάχαρη
1/3 κούπα βούτυρο (80 γρ.)
3 κ.σ. (30 γρ.) σκόνη αμυγδάλου
Για την κρέμα:
200 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
4 αυγά
900 γρ. τυρί κρέμα
1/2 κούπα + 1 κ.σ. (125 γρ.) ζάχαρη
3 κ.σ. αλεύρι
1 βανίλια
4 σταγόνες έλαιο αμυγδάλου (προαιρετικά)
Μαρμελάδα ή σιρόπι βατόμουρο
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα υλικά για τη βάση, θρυματίζοντας τα κρακεράκια ή τα μπισκότα.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Πιέστε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού για κέικ.
Ανακατέψτε τα αυγά, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια, και το έλαιο αμυγδάλου καλά σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
Βάλτε τη μισή κρέμα στο ταψί και απλώστε ομοιόμορφα.
Βάλτε μερικές κουταλιές από τη μαρμελάδα βατόμουρο πάνω από την πρώτη στρώση κρέμας και απλώστε ομοιόμορφα.
Βάλτε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τη μαρμελάδα και απλώστε ομοιόμορφα.
Χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι – ή άλλο εργαλείο – κάντε στη κορυφή του τσιζκέικ κουκκίδες με την μαρμελάδα, με μικρότερες κουκκίδες προς το κέντρο.
Με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα περάστε μέσα από τις κουκκίδες για να φτιάξετε ένα σπιράλ σχέδιο.
Ψήστε για 1 ώρα, μέχρι να είναι ψηθεί καλά η κρέμα. Αφήστε να κρυώσει και βάλτε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 8 ώρες. Αφαιρέστε το από το ταψί και απολαύστε!
Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για βοήθεια
Credits: