ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ:
1 ποτηρι γαλα χλιαρο,
1 ποτηρι νερο χλιαρο,
1 ποτηρι σπορελαιο χλιαρο,
2 φακελακια ξερη μαγια,
7 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
μυρωδικα(κακουλε,μαχλεπι,
μαστιχα σκονη)
900-1000 γρ αλευρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στην λεκανιτσα το γαλα-νερο-σπορελαιο-μαγιες και ανακατευουμε με συρμα 1 λεπτο!
Ριχνουμε την ζαχαρη-μια πρεζα αλατι -μυρωδικα και ανακατευουμε 1 λεπτο!
Τελος ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ζυμωνουμε!
Σκεπαζουμε την ζυμη για 2 ωρες!
Συνεχιζουμε βαζουμε την ζυμη στον παγκο μας και την κοβουμε ισα κομματια!
Αυτα τα κομματια τα.φτιαχνουμε μπαλιτσες!
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Συνεχιζουμε κανουμε ολες τις μπαλιτσες κορδονια και καθε κορδονι του δινουμε το σχεδιο!
Τα τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι!
Τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Στην συνεχεια τα αλοιφουμε η με γαλα η με κροκο αυγου και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεσαια σχαρα αντιστασεις μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη για 5 λεπτα!
Σιροπιαζουμε κρυα τσουρεκακια με καυτο σιροπι!