Κολοκυθοανθοί γεμιστοί



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou‎ για ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

υπέροχοι.... αρωματικοί!!!!!

Υλικά για τη γέμιση
22 κολοκυθοανθοι
1μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ δυόσμο ξερό
1 ντομάτα ώριμη σε κύβους
1 φλυτζανακι του καφέ λάδι
3/4 φλ. ρύζι γλασε
Αλάτι πιπέρι

Για τη σαλτσουλα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
λίγο άνηθο
1 ντοματα στον τρίφτη
1 φλυτζανακι του καφέ λάδι
Λίγο αλάτι και πιπέρι
1/2 φλ νερό

Εκτέλεση
Πλένω τους κολοκυθοανθούς και αναφερω το μίσχο από μέσα.
σε ένα βαθύ τηγάνι αντικολλητικό σοτάρω στο καυτό λάδι το κρεμμύδι το σκόρδο με μία πρέζα ζάχαρη και τα γυρίζω μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτω το ρύζι και το σουτάρω μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτει τα μυρωδικά μου και έπειτα από την ντομάτα την ψιλοκομμένη.
Αλατίζω και πιπερώνουμε το φαγητό και προσθέτω ελάχιστο νεράκι να πάρει μία δύο βράσεις.
Γεμίζω τους κολοκυθοανθούς μου με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο γέμιση.
Αφήνω στην άκρη.
Σε μία κατσαρολίτσα ξεβαθη ετοιμάζω τη σάλτσα.
Σοτάρω μέσα στο καυτό λαδάκι το κρεμμύδι το σκόρδο και λίγο άνηθο και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.
Στρώνω τους κολοκυθοανθούς , προσθέτω μισό φλιτζάνι νερό , αλατοπιπερώνω με προσοχή , κλείνω την κατσαρόλα και βράζω το φαγητό μου σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά περίπου.