ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ
Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό !!!
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ελιά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 2 φέτες ψίχα ψωμιού, μουλιασμένες σε κρασί
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλεύρι
Για τη σάλτσα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι για τη σάλτσα
- λίγο κρασί για το σβήσιμο
- σάλτσα ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 5 κόκκους μπαχάρι
Εκτέλεση
- Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μακρόστενα και τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε για λίγο.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε έξτρα κρεμμύδι και βάζουμε τα σουτζουκάκια μέσα.
- Τα σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, τους κόκκους μπαχάρι και λίγο νερό και τα μαγειρεύουμε για μισή ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με πατάτες πουρέ ή ρύζι !!