Τσακιστές ελιές



ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ ΕΛΙΕΣ

Ελιές πράσινες κατά βούληση
χονδρό αλάτι για την άλμη
λεμονάκι για άρωμα
Ριγανιτσα!!

Έπλυνα και έσπασα τις ελιες με μια πετρουλα!! τις έβαλα με μια μεγάλη λεκάνη και για δυο εβδομάδες άλλαζα το νερό κάθε μέρα μέχρι να ξεπικρισουν!!
Τελος αφού δοκίμασα και ήταν ενταξει έβρασα τα βάζα και τις έβαλα μέσα!! 
Γέμισα τα βάζα με σκέτο νερό, και μετά έριξα το νερό αυτό από τα βάζα μου μέσα σε μια κατσαρόλα..!!αυτό το κάνω για να μετράω το νερό που θα φτιάξω την άλμη!!
Τελος μέσα στο νερό διέλυσα χόνδρο αλάτι τόσο όσο να βάζω ένα αυγό μέσα και να επιπλέει πάνω πάνω στην επιφάνεια του νερού !!όσο είναι ένα κέρμα το άνοιγμα του από πάνω να φαίνεται έξω από το νερό ..!!δείτε την φωτογραφία!!
Όταν είναι έτοιμη η άλμη και αφού την έχω μετρημένη από πριν για να είναι και πετυχημένη μπαίνει όλη μέσα στα βάζα και βάζω από δυο φέτες λεμονάκι και μια κουταλιά ρίγανη στο κάθε βάζο και λίγο λαδάκι από πάνω να σκεπάζει τις ελιές ..
Βράζω τα καπάκια για 5 λεπτά και κλείνω τα βάζα!

ΠΗΓΗ: Gogo Samiou