ΤΟΥΡΤΑ ΚΟΡΜΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ
3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,
350 γραμμάρια βούτυρο μαλακό,
300 γραμμάρια αχνη ζάχαρη,
1 φλυντζανάκι του καφέ κονιάκ,
200 γραμμάρια.ψιλοκομμένα καρύδια,
200 ml.γάλα φρέσκο,
200 γραμμάρια κουβερτούρα,
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρες
6 κουταλιές της σούπας κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ βουτώντας τα συγχρόνως στο γάλα!
Σε άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο,την άχνη,κακάο,κονιάκ,βανίλια και τα δουλεύουμε!
Προσθέτουμε και τα καρυδιά ανακατεύουμε!
Τέλος βαζουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε!
Τοποθετούμε στο τσέρκι μας μεμβράνη διάφανη βάζουμε το μείγμα μέσα το ισιώνουμε το κλείνουμε με την μεμβράνη και το τοποθετούμε κατάψυξη όλη νύχτα.
ΓΛΑΣΟ:
Σπάμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ κομματάκια!
Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε στην κουβερτούρα ανακατεύουμε και τοποθετούμε στην φωτιά για 1 λεπτό!
Βγάζουμε την τούρτα κορμό από την κατάψυξη την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα βγάζουμε την μεμβράνη και ρίχνουμε το γλάσο!