Μια συνταγή των Αρης-Δεσποινα Καστριναρη για ΔΙΧΡΩΜΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΑΤΟ εκτελεσμένη από την κυρία Vana Zoyka
Δίχρωμο σιμιγδαλάτο
Σιμιγδαλατο ή ένας τύπος Χαλβά θα έλεγα εγώ...ελαφρύς, εύκολος και γρήγορος!!
Λάδι δεν βάζουμε καθόλου !!!
Υλικά:
7 ποτήρια νερό
300 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
ινδική καρύδα
κανέλα
6 κ.σ.κακάο
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό,τη ζάχαρη ,το σιμιγδάλι και τη βανίλια,ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά.
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα πυρέξ.
Στο υπόλοιπο ρίχνουμε το κακάο και το βάζουμε σιγά σιγά επάνω από το λευκό μείγμα.Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με καρύδα ή κανέλα ή και με τα δυο.