Τηγανόψωμα με φέτα



Μια συνταγή της κυρίας Karolina Mega‎ για ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ ΜΕ ΦΕΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τηγανόψωμα με φέτα

Υλικά:
1 kg αλεύρι Γ.Ο.Χ
700 γρ. Φέτα τριμμένη με το χέρι
Μισό κρασοπότηρο ελαιόλαδο
2μιση φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 κουτ. κοφτές γλυκού αλάτι
1 κοφτή γλ. ζάχαρη

Απλή παραδοσιακή συνταγή μα τόσο νόστιμη!
Γίνονται αφρός!
Ρίχνω σε λεκανίτσα τη μαγιά το χλιαρό νερό τη ζάχαρη το λάδι το αλάτι και ανακατεύω αφήνω 5 λεπτά.
Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνω ωσότου γίνει μια εύπλαστη ζύμη και δεν κολλάει αν χρειαστεί λίγο λαδάκι ή νερό προσθέτουμε ακόμα.
Σκεπάζω με πετσέτα και αφήνω 20 λεπτά να ξεκουραστεί και να φουσκώσει .
Παίρνω ζύμη σχεδόν στο μέγεθος της γροθιάς και με απλές κινήσεις με πλάστη ανοίγω φύλλα όσο στο μέγεθος του τηγανιού(δε χρειάζεται ιδιαίτερη μαεστρία).
Στο ένα φύλλο ρίχνω πολύ λίγο ελαιόλαδο βάζο φέτα τριμμένη με το μάτι και βάζω από πάνω το άλλο φύλλο και κλείνω πόλη καλά γείρω γύρω πατώντας με τα δάχτυλα (εννοείται μπορείτε να φτιάξετε με οι γέμιση θέλετε ή σκέτα)
Σε τηγάνι με ηλιέλαιο και μέτρια φωτιά μόλις ροδοκοκκινίσουν γυρνάω κ από την άλλη πλευρά κ τοποθετώ σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Μου βγήκαν 8-9 Μεγάλα τηγανόψωμα.