Μερεντοψωμάκια



ΜΕΡΕΝΤΟΨΩΜΑΚΙΑ


ΑΠΟ ΤΑ.ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ,ΑΦΡΑΤΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΡΕΝΤΟΨΩΜΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ.ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
2 νεροπότηρο χλιαρό νερό,
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
4 κουταλιές της.σούπας.ζάχαρη,
λίγο αλάτι,
150 γραμμάρια μερεντα,
αλεύρι γ.χ στην δική μας κρίση αφού ρίχνουμε και ζυμώνουμε να φέρουμε αφράτη ζύμη!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε την μαγιά,την ζάχαρη,το νερό σε μπολ και ανακατεύουμε!
Ρίχνουμε 2 κούπες αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε!
Συνεχίζουμε ρίχνουμε χούφτα.χούφτα αλεύρι και ζυμώνουμε!
Σκεπάζουμε την ζύμη για μια ώρα!
Στην συνέχεια κόβουμε κομμάτια την ζύμη και τα κάνουμε μικρές μπαλίτσες!
Της σκεπάζουμε για 30 λεπτά!
Στην συνέχεια τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τις πατάμε!
Τις σκεπάζουμε για.20 λεπτά!
Στην συνέχεια κάνουμε τρύπα στην καθό μπαλίτσα ανοίγοντας την με το χέρι!
Τις σκεπάζουμε για 10 λεπτά!
Τέλος τοποθετούμε στο καθένα μερέντα,τα αλείφουμε με κρίκο αυγού και τα.ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο μεσαία σχάρα αντιστάσεις για 25 λεπτέ φυσικά τον φουρό!