Τούρτα Καρύδας

Αυτή η τούρτα καρύδας είναι μια από τις πιο αφράτες και γευστικές που έχετε φτιάξει ποτέ!

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ


Αυτή η τούρτα καρύδας είναι μια από τις πιο αφράτες και γευστικές που έχετε φτιάξει ποτέ! Έχει πλούσια γεύση καρύδας και αφράτο παντεσπάνι, κάνοντάς την τέλεια επιλογή για κάθε γιορτή ή ιδιαίτερη περίσταση.


Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 155 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα απ)
  • 1 βανίλια

Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 βανίλιες

Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. καρύδα

Για την επικάλυψη:
  • 1 μεταλλικό κουτί Μόρφατ
  • 2 κούπες άχνη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. φρέσκο γάλα
  • 50 γρ. καρύδα
  • Μπόλικη καρύδα για το πασπάλισμα


Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι:
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, να ασπρίσουν και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, για να μην χαθεί ο αέρας από το μείγμα.
  3. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις (μεσαία σχάρα) για περίπου 25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
  5. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε δύο πάτους.

Για το σιρόπι:
  1. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και το χυμό για 3 λεπτά.
  2. Μόλις αφαιρέσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανίλιες και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Για την κρέμα:
  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
  2. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το ζεστό γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
  3. Όταν η κρέμα πήξει, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την καρύδα. 
  4. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Συναρμολόγηση της Τούρτας:
  1. Τοποθετούμε τον πρώτο πάτο παντεσπανιού σε ένα ταψί και σιροπιάζουμε αργά με το σιρόπι, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
  2. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τον σιροπιασμένο πάτο και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  3. Τοποθετούμε τον δεύτερο πάτο παντεσπανιού πάνω από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε το σιρόπιασμα.

Για την επικάλυψη:
  1. Χτυπάμε τη Μόρφατ με την άχνη ζάχαρη και το γάλα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. 
  2. Προσθέτουμε 50 γραμμάρια καρύδα και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το κρύο γλυκό και πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα.
  4. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για να δέσει και να κρυώσει καλά.
  5. Κόβουμε την τούρτα σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget