ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
Αυτή η τούρτα καρύδας είναι μια από τις πιο αφράτες και γευστικές που έχετε φτιάξει ποτέ! Έχει πλούσια γεύση καρύδας και αφράτο παντεσπάνι, κάνοντάς την τέλεια επιλογή για κάθε γιορτή ή ιδιαίτερη περίσταση.
Υλικά:
Για το παντεσπάνι:- 4 αυγά
- 120 γρ. ζάχαρη
- 155 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα απ)
- 1 βανίλια
Για το σιρόπι:
- 2 ποτήρια νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 φλούδα λεμονιού
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 βανίλιες
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα
- 120 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. καρύδα
Για την επικάλυψη:
- 1 μεταλλικό κουτί Μόρφατ
- 2 κούπες άχνη ζάχαρη
- 3 κ.σ. φρέσκο γάλα
- 50 γρ. καρύδα
- Μπόλικη καρύδα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Για το παντεσπάνι:- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, να ασπρίσουν και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, για να μην χαθεί ο αέρας από το μείγμα.
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις (μεσαία σχάρα) για περίπου 25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε δύο πάτους.
- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και το χυμό για 3 λεπτά.
- Μόλις αφαιρέσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανίλιες και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το ζεστό γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Όταν η κρέμα πήξει, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την καρύδα.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- Τοποθετούμε τον πρώτο πάτο παντεσπανιού σε ένα ταψί και σιροπιάζουμε αργά με το σιρόπι, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τον σιροπιασμένο πάτο και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Τοποθετούμε τον δεύτερο πάτο παντεσπανιού πάνω από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε το σιρόπιασμα.
- Χτυπάμε τη Μόρφατ με την άχνη ζάχαρη και το γάλα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
- Προσθέτουμε 50 γραμμάρια καρύδα και ανακατεύουμε απαλά.
- Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το κρύο γλυκό και πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα.
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για να δέσει και να κρυώσει καλά.
- Κόβουμε την τούρτα σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!