Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο


ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Υλικά
1 Λάχανο
700 γρ Κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κούπα ρύζι άσπρο
Άνηθος
Μαϊντανός
Αλάτι πιπέρι
Λάδι !
2 αυγά
Δυό λεμόνια για το αυγολέμονο

Εκτέλεση !!
Ξεκινάω από το λάχανο πρώτα, κάνω μία τρύπα γύρω-γύρω από το κοτσάνι βαθιά τρύπα και βγάζω το κοτσάνι του, με αυτό τον τρόπο όταν βάλω το λάχανο μέσα στην κατσαρόλα για να βράσει έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν τα φύλλα μέχρι και το τελευταίο ένα ένα χωρίς να δυσκολεύομαι!
Χαράσω τα βρασμένα φύλλα στη μέση και αποσύρω τα κοτσάνια, πλάθω μακρόστενο κεφτεδάκι από τα υλικά τα παραπάνω και γεμίζω κάθε φιλαράκι τα τοποθετώ ομοιόμορφα μέσα στην κατσαρόλα, βάζω ένα πιάτο από πάνω και ρίχνω νερό τόσο όσο να σκεπάζει το πιάτο!
Έπειτα ρίχνω και λίγο ελαιόλαδο από πάνω βράζω το φαγητό σε σιγανή φωτιά μέχρι να έχει μέσα περίπου 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό με αποτέλεσμα να μπορέσω να κάνω με αυτό το αυγολέμονο, χτυπώ τα δύο αυγά με τον χυμό από τα λεμόνια, ρίχνω σιγά-σιγά το ζωμό από τους λαχανοντολμάδες φτιάχνω το αυγολέμονο και ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα!



ΠΗΓΗ: Gogo Samiou