Μηλοπιτάκια

Αφράτα και αρωματικά μηλοπιτάκια

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

Αφράτα και γεμάτα άρωμα, αυτά τα μηλοπιτάκια είναι ιδανικά για κάθε ώρα της ημέρας!


Υλικά 

Για τη Γέμιση Μήλων
  • 4 μήλα, ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • Κανέλα (κατά βούληση)

Για τη Ζύμη
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 1 βανίλια
  • 125 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρινάπ)


Εκτέλεση

Για τη Γέμιση Μήλων:
  1. Σε ένα τηγάνι, ψιλοκόβουμε τα μήλα και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με την άχνη ζάχαρη.
  2. Αφήνουμε τα μήλα να απορροφήσουν τα υγρά τους και στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα. 
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Για τη Ζύμη:
  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τη μαργαρίνη, τη βανίλια και την άχνη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  3. Τοποθετούμε τη ζύμη σε σακούλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  4. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και παίρνουμε μικρές ποσότητες, τις οποίες ανοίγουμε σε μικρά φυλλαράκια.
  5. Τοποθετούμε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και το κλείνουμε σχηματίζοντας μπαλίτσες.
  6. Αραδιάζουμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα πιέζουμε ελαφρά.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15 λεπτά.
  8. Αφήνουμε τα μηλοπιτάκια να κρυώσουν και να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget