ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
Αφράτα και γεμάτα άρωμα, αυτά τα μηλοπιτάκια είναι ιδανικά για κάθε ώρα της ημέρας!
Υλικά
Για τη Γέμιση Μήλων
- 4 μήλα, ψιλοκομμένα
- 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- Κανέλα (κατά βούληση)
Για τη Ζύμη
- 150 γρ. μαργαρίνη
- 1 βανίλια
- 125 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρινάπ)
Εκτέλεση
Για τη Γέμιση Μήλων:
- Σε ένα τηγάνι, ψιλοκόβουμε τα μήλα και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με την άχνη ζάχαρη.
- Αφήνουμε τα μήλα να απορροφήσουν τα υγρά τους και στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τη μαργαρίνη, τη βανίλια και την άχνη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αυγό και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε σακούλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και παίρνουμε μικρές ποσότητες, τις οποίες ανοίγουμε σε μικρά φυλλαράκια.
- Τοποθετούμε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και το κλείνουμε σχηματίζοντας μπαλίτσες.
- Αραδιάζουμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα πιέζουμε ελαφρά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15 λεπτά.
- Αφήνουμε τα μηλοπιτάκια να κρυώσουν και να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Ακολουθήστε μας στο Google News!