Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδες σουλτανίνα και πορτοκάλι



ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Για κέρασμα με το καφεδάκι μας ☕
Έγινε υπέροχος πεντανόστιμος και μυρωδάτος 😋

Υλικά
Σιρόπι:
3 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Ξύσμα πορτοκαλιού
Τα βράζουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά

Για το χαλβά:
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι (έβαλα το ένα χοντρό και το άλλο ψιλό)
3/4 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύοντάς τον συνεχώς μέχρι να ξανθίσει.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι με προσοχή και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Αν θέλουμε προσθέτουμε σταφίδες αμύγδαλα και ότι άλλο θέλουμε.


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki