Χαλβάς Φαρσάλων



ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ


Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΣΕ ΑΡΩΜΑ,ΓΕΥΣΗ,ΥΦΗ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
(ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ)
Βάζουμε στο μπολ 2 κούπες νισεστέ, 4 κούπες νερό και το ανακατεύουμε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 κούπες ζάχαρη, 4 κουταλιές της σούπας νερό, 1 λεμόνι το χυμό του.
Το ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη να πάρει ωραίο χρώμα όχι να καεί.
Ρίχνουμε μέσα 1 κούπα βούτυρο πολύ καλό ή λάδι.
Ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε το μείγμα νισεστές - νερού και ανακατεύουμε γρήγορα.
Μόλις το σβήνουμε ρίχνουμε 1 κούπα αμύγδαλα άσπρα.
Το τοποθετούμε σε ταψί αρκετά ρηχό, το ισιώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Τελειώνουμε ρίχνουμε πάνω να το καλύψουμε 1 κούπα ζάχαρη και το τοποθετούμε στο φούρνο, στην πάνω σκάλα, στους 250 βαθμούς να κάνει κρούστα.