ΦΑΒΑ
Αφράτη πεντανόστιμη θρεπτική φάβα !!
Υλικά
2 ½ φλιτζ. τσαγιού φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
μαϊντανός -ξερό κρεμμύδι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με 8 φλιτζ. τσαγιού νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
Οταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι ολόκληρο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα ενδιάμεσα προσθέτουμε και το αλάτι μέχρι να χυλώσει η φάβα και να απορροφήσει όλο το νερό.
Οταν η φάβα είναι έτοιμη,την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την περνάμε από το μούλτι.
Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει σαν πουρές την αδειάζουμε σε μπολ και όταν είναι να σερβίρουμε κόβουμε κρεμμύδι και μαϊντανό και τα ρίχνουμε από πάνω καθώς επίσης ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο μαζί και χυμό λεμονιού .Καλή όρεξη !!!
* Μπορείτε να παραλείψετε το πέρασμα από τον μούλτι.
Φάβα