Μια συνταγή της κυρίας Martha Spyliopoulou για ΛΑΔΟΡΑΒΑΝΙ
Λαδοραβανί
Ένα γλυκό απλό οικονομικό και αγαπημένο !!!
ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω στην κατσαρόλα ένα ποτήρι λάδι 300γρ σιμιγδάλι ψιλό 300γρ σιμιγδάλι χοντρό μισό κιλό ζάχαρη 4 ποτήρια νερό τρεις βανίλιες ξύσμα λεμονιού ανακατεύω καλά με ξύλινη κουτάλα να πήξη. Στο τέλος ρίχνω μισό ποτήρι λάδι ακόμη ανακατεύοντας να αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και το ισιώνω πολύ καλά με μία κουτάλα το χαράζω πασπαλίζω σουσάμι αν έχω αμύγδαλο βάζω πάνω σε κάθε κομμάτι και το ψήνω στους 190 βαθμούς.
Ένα γλυκό απλό οικονομικό και αγαπημένο !!!
ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω στην κατσαρόλα ένα ποτήρι λάδι 300γρ σιμιγδάλι ψιλό 300γρ σιμιγδάλι χοντρό μισό κιλό ζάχαρη 4 ποτήρια νερό τρεις βανίλιες ξύσμα λεμονιού ανακατεύω καλά με ξύλινη κουτάλα να πήξη. Στο τέλος ρίχνω μισό ποτήρι λάδι ακόμη ανακατεύοντας να αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και το ισιώνω πολύ καλά με μία κουτάλα το χαράζω πασπαλίζω σουσάμι αν έχω αμύγδαλο βάζω πάνω σε κάθε κομμάτι και το ψήνω στους 190 βαθμούς.