ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
500 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
2 φακελακια μαγια ξερη,
4 κουταλιες της σουπας σπορελαιο,
2 αυγα,
1,5 ποτηρι γαλα φρεσκο(εδω προσοχη)
1 κουταλακι του γλυκου αναμικτο κακουλε-μαχλεπι,μαστιχα σε σκονη,
120 γραμμαρια ζαχαρη,
λιγο αλατι!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετουμε το αλευρι σε μπολ !
Κανουμε μια λακουβιτσα και ριχνουμε την μαγια,την ζαχαρη,τα αυγα,το λαδι τις βανιλιες,τα μπαχαρικα και τα ανακατευουμε με κουταλιι!
Ριχνουμε σιγα σιγα.ζεστο το γαλα σε.δοσεις και ζυμωνουμε εαν χρειαστει λιγο ακομη γαλα-αλευρι προσθετουμε θελουμε αφρατη ζυμη!
Τοποθετουμε την ζυμη σε λαδωμενο παγκο και την ζυμωνουμε 5 λεπτα!
Σκεπαζουμε την ζυμη για.1 ωρα και 20 λεπτα!
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο και την πλαθουμε ενα μεγαλο ρολο!
Αυτο το ρολο το κοβουμε σε ισα κομματια!
Αυτα τα κομματακια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!
Αυτες τις μπαλιτσες τις σκεπαζουμε.για.30 λεπτα!
Συνεχιζουμε πλαθουμε καθε μπαλιτσα σε κορδονι το οποιο κορδονι του δινουμε το σχεδιο και το τοποθετουμε στην.λαδοκολα στο ταψι!
Οταν τελειωσουμε με ολα τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Τελος τα αλοιφουμε πολυ καλα με κροκο αυγου ριχνουμε λιγο σουσαμι και τα.ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 λεπτα φυσικα τον φουρνο!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ ΟΠΟΤΕ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!