Λαγάνα



ΛΑΓΑΝΑ


ΣΥΝΤΑΓΗ:
550 γραμμάρια αλεύρι,
1 φακελάκι ξηρή μαγιά,
10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
25 κουταλιές της σούπας νερό ζεστό,
1 κουταλιά της σούπας αλάτι ψιλό,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
200 γραμμάρια σουσάμι.

Βάζουμε σε ένα ποτήρι μέχρι την μέση νερό ζεστό, ρίχνουμε τη ζάχαρη και την μαγιά, ανακατεύουμε με κουτάλι και το σκεπάζουμε για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το αλεύρι σε μπολ, κάνουμε λακουβίτσα, ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, το νερό, το λάδι, το αλάτι και ζυμώνουμε λαδώνοντας τα χέρια μας.
Αλευρώνουμε τον πάγκο, τοποθετούμε τη ζύμη μας και την ζυμώνουμε με λαδωμένα χέρια.
Εάν θέλουμε να γίνει τραγανή ζυμώνουμε ελαφρώς.
Εάν θέλουμε να γίνει αφράτη ζυμώνουμε 15 λεπτά.
Θέλουμε αφράτη ζύμη.
Την τοποθετούμε σε μπολ και τη σκεπάζουμε για 2 ώρες.
Στην συνέχεια την ξεφουσκώνουμε, την τοποθετούμε στη λαδόκολλα στο ταψί και με λαδωμένα χέρια την ανοίγουμε.
Την λαδώνουμε από πάνω, ρίχνουμε σουσάμι και την σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Τέλος την τρυπάμε με τα δάχτυλα των χεριών μας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.