Μηλόπιτα Κέικ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ


Από τις ωραιότερες και πιο εύκολες μηλόπιτες!
Δοκιμάστε να την φτιάξετε και θα την ευχαριστηθούν όλοι!


Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 4 αυγά
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 κοφτή κ.σ. κανέλα
  • 2 μήλα, καθαρισμένα
  • 1 ποτήρι του νερού χλιαρό γάλα
  • ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και σταδιακά προσθέτουμε το γάλα , ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ.
  4. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
  5. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε καλά να φύγει το περιττό αλεύρι.
  6. Τα τοποθετούμε μέσα στο μείγμα της φόρμας και τα πιέζουμε ελαφρά να χωθούν μέσα στο μείγμα. 
  7. Ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα για 40- 50 λεπτά στους 180 βαθμούς (για να δούμε αν ψήθηκε βυθίζουμε την λεπίδα ενός μαχαιριού στο κέικ και αν βγει καθαρή η λεπίδα είναι έτοιμο).

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ


Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget