ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Αυτοί οι τραγανοί και πεντανόστιμοι μπακαλιαροκεφτέδες, σε συνδυασμό με τη βελούδινη σκορδαλιά, είναι το ιδανικό ορεκτικό για το τραπέζι σας.
Γίνονται εύκολα και θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας!
Υλικά
Για τους μπακαλιαροκεφτέδες
- 500 γρ. μπακαλιάρος κατεψυγμένος και ελαφρώς αλατισμένο
- 2 μέτριες βρασμένες πατάτες
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 αυγά
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- αλάτι
- ρίγανη
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.γ. baking powder
- λίγο ελαιόλαδο
- αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σκορδαλιά
- 2 μέτριες βρασμένες πατάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- χυμός από ένα ολόκληρο λεμόνι
- Αλάτι
Εκτέλεση
Για τους μπακαλιαροκεφτέδες
Για τη σκορδαλιά
- Σε ένα μπολ, λιώνουμε με ένα πιρούνι τον μπακαλιάρο, ελέγχοντας προσεκτικά για τυχόν κόκαλα.
- Στο μπλέντερ, διαλύουμε τις βρασμένες πατάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, ώστε να σφίξει.
- Ζεσταίνουμε αρκετό αραβοσιτέλαιο σε βαθύ τηγάνι.
- Με ένα κουτάλι, παίρνουμε από το μείγμα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
- Στο μπλέντερ, βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
- Προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει η σκορδαλιά βελούδινη υφή.
- Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση και χτυπάμε λίγο ακόμα για να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ακολουθήστε μας στο Google News!