ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΠΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ
Υλικά
500 γρ. πένες βρασμένες
400 γρ. σπανάκι σοταρισμένο με 2 - 3 φρέσκα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο
300 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
500 γρ. γάλα
3 αυγά ολόκληρα
300 γρ. γκούντα τριμμένο
λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση :
Βράζω τα ζυμαρικά.
400 γρ. σπανάκι σοταρισμένο με 2 - 3 φρέσκα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο
300 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
500 γρ. γάλα
3 αυγά ολόκληρα
300 γρ. γκούντα τριμμένο
λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση :
Βράζω τα ζυμαρικά.
Έχω σοτάρει τα κρεμμύδια με το σπανάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω μέχρι να μην έχει καθόλου υγρασία.
Ανακατεύω τα ζυμαρικά με το σπανάκι, τα 200 γρ. της φέτας, τα 100 γρ κεφαλοτύρι και τα 150 γρ. γκούντα.
Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο σε πυρέξ, μετά πασπαλίζω λίγη φρυγανιά τριμμένη και βάζω το μείγμα ζυμαρικών.
Ανακατεύω σε μπολ τα αυγά, το γάλα, τα υπόλοιπα τυριά, λίγο αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και το βάζω πάνω από τα ζυμαρικά.
Πασπαλίζω με λίγη φρυγανιά τριμμένη και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Credits:
Olga Sv
Σουφλέ με πένες και σπανάκι