Μια συνταγή της κυρίας Kiki Kyriaki για BERLINER (ΝΤΟΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ) εκτελεσμένη από την κυρία Rania Mantopoulou στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Berliner (donuts φούρνου)
500 γρ αλευρι
250 ml γαλα (χλιαρο)
50 ml σπορελαιο
50 γρ ζαχαρη
1 κ.γλ αλατι
1 κυβάκι νωπη μαγια
1 αυγό
1 βανιλια
Ζυμωνω και αφηνω τη ζυμη εως να διπλασιαστει (τη μαγια τη διαλυω στο χλιαρο γαλα και στη συνεχεια προσθετω τα υπολοιπα υλικα).
Πλαθω μπαλακια και τα αφηνω αλλα 20' στο ταψι σκεπάζοντάς τα με μια πετσέτα.
500 γρ αλευρι
250 ml γαλα (χλιαρο)
50 ml σπορελαιο
50 γρ ζαχαρη
1 κ.γλ αλατι
1 κυβάκι νωπη μαγια
1 αυγό
1 βανιλια
Ζυμωνω και αφηνω τη ζυμη εως να διπλασιαστει (τη μαγια τη διαλυω στο χλιαρο γαλα και στη συνεχεια προσθετω τα υπολοιπα υλικα).
Πλαθω μπαλακια και τα αφηνω αλλα 20' στο ταψι σκεπάζοντάς τα με μια πετσέτα.
Τα ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο, στους 170 με αερα για 20'.
Μόλις κρυωσουν τα γεμιζω με μαρμελαδα (με την μυτη απο την σακουλα ζαχαροπλαστικης κανω τρυπουλα στο πλαι και στη μεση).
Βγαινουν περιπου 15 -17 τμχ.
Μόλις κρυωσουν τα γεμιζω με μαρμελαδα (με την μυτη απο την σακουλα ζαχαροπλαστικης κανω τρυπουλα στο πλαι και στη μεση).
Βγαινουν περιπου 15 -17 τμχ.