Λαζάνια με κοτόπουλο

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα ζεστό, οικογενειακό γεύμα, προσφέροντας πλούσια γεύση και υφή.


Υλικά:

  • Λαζάνια
  • 500 γρ. κοτόπουλο βραστό (στήθος ή μπούτια)
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. καπνιστή γλυκιά πάπρικα
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 400 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε κύβους
  • Ζωμός κοτόπουλου

Για τη Μπεσαμέλ:
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 600 ml γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Ξεκοκαλίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη φρέσκια ντομάτα, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ρίχνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει η σάλτσα με λίγα υγρά.
  6. Αφού κρυώσει λίγο η σάλτσα, προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
  7. Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  8. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.
  9. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να μην σβολιάσει, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  10. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  11. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  12. Σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο χυμό ντομάτας στον πάτο και αλατίζουμε ελαφρά.
  13. Τοποθετούμε μια στρώση λαζάνια, σπάζοντας τα αν χρειαστεί για να καλυφθούν όλα τα κενά.
  14. Από πάνω ρίχνουμε λίγο από το μείγμα κοτόπουλου.
  15. Συνεχίζουμε να εναλλάσσουμε στρώσεις λαζάνια και μείγμα κοτόπουλου μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  16. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι λαζάνια.
  17. Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ στην κορυφή και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι.
  18. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  19. Αφήνουμε τα λαζάνια να κρυώσουν ελαφρά πριν τα κόψουμε σε κομμάτια.
  20. Σερβίρουμε ζεστά, απολαμβάνοντας με την οικογένεια ή τους φίλους μας.


ΠΗΓΗ: Olga Sv

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget