ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα ζεστό, οικογενειακό γεύμα, προσφέροντας πλούσια γεύση και υφή.
Υλικά:
- Λαζάνια
- 500 γρ. κοτόπουλο βραστό (στήθος ή μπούτια)
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.γ. καπνιστή γλυκιά πάπρικα
- 200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 400 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε κύβους
- Ζωμός κοτόπουλου
Για τη Μπεσαμέλ:
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. αλεύρι
- 600 ml γάλα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ξεκοκαλίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη φρέσκια ντομάτα, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε λίγο ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει η σάλτσα με λίγα υγρά.
- Αφού κρυώσει λίγο η σάλτσα, προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
- Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.
- Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να μην σβολιάσει, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο χυμό ντομάτας στον πάτο και αλατίζουμε ελαφρά.
- Τοποθετούμε μια στρώση λαζάνια, σπάζοντας τα αν χρειαστεί για να καλυφθούν όλα τα κενά.
- Από πάνω ρίχνουμε λίγο από το μείγμα κοτόπουλου.
- Συνεχίζουμε να εναλλάσσουμε στρώσεις λαζάνια και μείγμα κοτόπουλου μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι λαζάνια.
- Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ στην κορυφή και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο κεφαλοτύρι.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφήνουμε τα λαζάνια να κρυώσουν ελαφρά πριν τα κόψουμε σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε ζεστά, απολαμβάνοντας με την οικογένεια ή τους φίλους μας.
ΠΗΓΗ: Olga Sv
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!