Νηστίσιμες τρούφες με χαλβά σιμιγδαλένιο



ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΥ XAΛΒΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θα χρειαστουμε 2 κουπες νερο,1 κουπα ζάχαρη, μιση πλάκα μαργαρίνη ,ξυλάκι κανελας, 1 κουπα σιμιγδάλι χονδρό, μισή κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και θρυμματισμενα στο μουλτι.!!
Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό ζάχαρη και κανέλα για 5 λεπτα.
Σε τηγάνι.
Ρίχνουμε την μαργαρίνη και καβουρδιζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να πάρει ένα χρώμα κανέλας, συμπληρώνουμε και τα αμύγδαλα μας και ανακατεύουμε.....
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι μέσα στο ζεστό σιρόπι βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να απορροφήσει όλο το υγρό,θα καταλάβετε ότι ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από το κουτάλι αφηνονταστο καθαρό..
Μόλις κρυώσει λίγο φτιάχνουμε μπαλιτσες..σε μπεν μαρι λιώνουμε 2 κουβερτουρες και ανακατεύουμε με 2 κουταλιές της σούπας λάδι ελαφρύ...Βουτάμε μέσα στην σοκολάτα τις μπαλιτσες τις βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα και καλή σας όρεξη..!!!


Δημιουργός συνταγής: Αναστασια Βλαχου, συνταγή Gogo Samiou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!