Καλαμαράκια γεμιστά



ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


Υλικά

  • 1 κιλό κατεψυγμένα μικρά καλαμαράκια
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • λίγη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ξερό θυμάρι ξερό


Εκτέλεση

  1. Σοτάρω τα λαχανικά στο λάδι.
  2. Στη συνέχεια ρίχνω το ρύζι, τα μυρωδικά, τη σάλτσα και λίγο νεράκι.
  3. Βράζω ανακατεύοντας για 5 λεπτά περίπου.
  4. Σβήνω με το κρασί και αποσύρω από τη φωτιά.
  5. Με ένα κουταλάκι γεμίζω τα καλαμάρια και τα κλείνω με οδοντογλυφίδα.
  6. Τα τοποθετώ στην γάστρα, ρίχνω έξτρα λαδάκι και τα σκεπάζω με νερό.
  7. Ψήνω στο φούρνο, στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις για 35-40' περίπου.


Credits:

Kiki Kyriaki