ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Υλικά
- 1 κιλό κατεψυγμένα μικρά καλαμαράκια
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 2 κ.σ. άνηθο
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- λίγη ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ξερό θυμάρι ξερό
Εκτέλεση
- Σοτάρω τα λαχανικά στο λάδι.
- Στη συνέχεια ρίχνω το ρύζι, τα μυρωδικά, τη σάλτσα και λίγο νεράκι.
- Βράζω ανακατεύοντας για 5 λεπτά περίπου.
- Σβήνω με το κρασί και αποσύρω από τη φωτιά.
- Με ένα κουταλάκι γεμίζω τα καλαμάρια και τα κλείνω με οδοντογλυφίδα.
- Τα τοποθετώ στην γάστρα, ρίχνω έξτρα λαδάκι και τα σκεπάζω με νερό.
- Ψήνω στο φούρνο, στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις για 35-40' περίπου.
Credits:
Kiki Kyriaki