Μια συνταγή της κυρίας Maria Chatzisimou για ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Γαριδομακαρονάδα
Υλικά:
1 κιλό φρέσκες γαρίδες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο (προαιρετικά)
1/4 φλ. ούζο
1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκιες ή κονκασέ
2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ. σπαγγέτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες και αφήνουμε το κεφάλι επάνω. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2΄. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σωτάρουμε για 1΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1΄-2΄, βγάζουμε τις γαρίδες σε πιατέλα. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7΄- 8΄. Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες, να βράσουν για 2΄- 3΄ με τη σάλτσα. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι και τα στραγγίζουμε με τσιμπίδα. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι για 1΄, να βράσουν με τη σάλτσα. Στολίζουμε με μερικές ολόκληρες γαρίδες που τις έχουμε κρατήσει για ντεκόρ, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, και σερβίρουμε αμέσως!!!