ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ
ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ!!
ΥΛΙΚΑ:
250 γρ αγελαδινο βουτυρο παγωμενο σε κομματακια,
100 γραμμαρια αχνη ζαχαρη,
2 αυγα,
70 ml γαλα φρεσκο,
1 βανιλια,
το ξυσμα ενος πορτοκαλιου,
500 γραμμαρια αλευρι,
1 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στην λεκανη το βουτυρο-αχνη ζαχαρη και το δουλευουμε καλα να ασπρισει!
Ριχνουμε τα αυγα-βανιλια και ανακατευουμε!
Ριχνουμε το γαλα και ανακατευουμε!
Ριχνουμε σιγα σιγα αλευρι και μπεικιν και ζυμωνουμε εαν χρειαστει λιγοτερο η περισσοτερο αλευρι το ελεγχουμε!
Πλαθουμε κορδονια λεπτα κοβουμε δινουμε το σχεδιο και τα βαζουμε στην.λαδοκολα στο ταψι!
Αλείφουμε με κροκο αυγου αραιωμενο με λιγο νερο και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεσαια σχαρα αντιστασεις για 25 λεπτα φυσικα τον φουρνο!