Καλαμάρι ψητό με μυρωδικά εσπεριδοειδών



ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Υλικά
750 γρ. καλαμάρια φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα, χωρισμένα τα πλοκάμια από το σώμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
1 κ.σ. χυμός λεμόνι
1/2 κ.γ. ξύσμα από τα παραπάνω
4 κ.σ. ψιλοκομμένα φυλλαράκια από ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (π.χ. μαϊντανός, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός) ή 2 κ.σ. ξερά, κοπανισμένα
λίγο αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Ανάβουμε το γκριλ στην πιο υψηλή βαθμίδα και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά (για περίπου 10 λεπτά). 
Λαδώνουμε τα καλαμάρια με 1 κουταλιά από το μετρημένο λάδι και τα ψήνουμε στην πιο ψηλή σκάλα για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα πλοκάμια θέλουν λίγο περισσότερο.
Τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι (1 κουτ. σούπας), τους χυμούς εσπεριδοειδών, το ξύσμα, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα καλαμάρια και συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.
Καλαμάρι ψητό με μυρωδικά εσπεριδοειδών