ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
Τέλεια απίθανα θα ξετρελαθούν όλοι !!!
Υλικά
1 ζαχαρούχο
3 κουτιά (με το κουτί απ'το ζαχαρούχο μετράμε) ζάχαρη
2 βανίλιες
6 αυγά
2 κουτιά σπορέλαιο ή αραβοσιτέλαιο η ενα βουτηρο ενα λαδι
1 κουτ.γλ. κακούλε
4 κουτ.γλ. μαχλέπι
1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)
1 κουτ.γλ. μαστίχα Χίου
200 γραμμ. μαγιά νωπή
1 κ.γ γεματο μπέικιν πάουντερ
3 κιλά αλεύρι σκληρο η ειδικο για τσουρεκι
3 κουτιά ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε ανακατεύοντας τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά 2-3.
Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (χλιαρο όχι καυτό)
Και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μειγμα της κατσαρόλας που πρεπει να ειναι χλιαρο οχι ζεστο για να μην καψουμε τη μαγια μας.
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά κ προσθέτουμε και το αλεύρι (εκτός το λάδι η το βούτυρο).Ζυμώνω και βαζουμε σιγά σιγά το λάδι η το βούτυρο μεχρι να το πάρει όλο και αφήνω το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.
Πλάθω τα τσουρέκια και τ αφηνω 20-30' σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Τ'αλείφω με αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι αν θέλω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτα. Μπορειτε να ψησετε και στον αερα στους 160-170' για 25-30'!