Μια συνταγή για ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ (ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑ) από το κανάλι στο Youtube LIVE KITCHEN CHANNEL
Πασχαλινά αυγά (τεχνοτροπία)
Εντυπωσιακά Πασχαλινά αυγά έτοιμα σε 15΄(Τεχνοτροπία)
Εύκολα και γρήγορα!!!
Υλικά
6 λευκά αυγά
νερό
4 κτσ ξύδι
Κομμάτια καλτσόν
Κλωστή
Ψιλοκομμένες φλούδες κρεμμύδι
1 φακελάκι(3 γρ)βαφή αυγών-μπλε χρώμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το βαψιμο των αυγών καθαρίζοντας με ένα βρεγμένο σφουγγάρι
6 λευκά ωμά αυγά.
Αφού τα καθαρίσουμε κόβουμε με το ψαλίδι μέσα σε ένα βαθύ μπολ ψιλοκομμένες φλούδες από κόκκινο κρεμμύδι.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα καλτσόν και κόβουμε κομμάτια σε μέγεθος να χωράει ένα αυγό.
Συνεχίζουμε και αφού βουτύξουμε πρώτα το αυγό μέσα σε ένα μπολάκι με νερό το πασπαλίζουμε απευθείας με τα θρύμματα από τα κρεμμύδια.
Προσεκτικά το βάζουμε μέσα σε ένα κομμάτι από καλτσόν και το τυλίγουμε.
Το δένουμε καλά στην άκρη με μια κλωστή και το περίσσιο καλτσόν το κόβουμε.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα αυγά.
Έπειτα σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε νερό και προσθέτουμε το φακελάκι με το μπλε χρώμα.Μετράμε και 4 κτσ ξύδι και βάζουμε προσεκτικά τα αυγά.
Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπασει τα αυγά.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και αφού βράσει χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και μετράμε 10 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά αποσύρουμε από την φωτιά και βγάζουμε τα αυγά πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτι.
Τα αφήνουμε να κάτσουν για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια κόβουμε το καλτσόν και με την βοήθεια ενός χαρτιού ξύνουμε όλη την επιφάνεια του αυγού για να φύγουν τα κομμάτια από το κρεμμύδι.
Αφού τα βγάλουμε όλα τα γυαλίζουμε με λίγο λάδι και τα εντυπωσιακά αυγά μας είναι έτοιμα.
Είναι πανέμορφα με υπέροχους συνδυασμούς χρωμάτων που θυμίζουν βιτρό.
Υπέροχα αυγά που θα στολίζουν το Πασχαλινό σας τραπέζι.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΠΡΟΣΦΑΤΑ
- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΑΥΓΑ
- _ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- _ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ-ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
- _ΚΡΕΑΣ
- _ΛΑΔΕΡΑ
- _ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- _ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- _ΜΕΖΕΔΕΣ-ΟΡΕΚΤΙΚΑ
- _ΟΣΠΡΙΑ
- _ΠΑΤΑΤΕΣ
- _ΡΥΖΙ
- _ΣΑΛΑΤΕΣ
- _ΣΑΛΤΣΕΣ-ΝΤΙΠΣ
- _ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ - ΤΟΣΤ
- _ΣΝΑΚΣ
- _ΣΟΥΠΕΣ
- _ΨΑΡΙΑ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
- _ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ
- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
- _ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΖΥΜΗ
- _ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
- _ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
- _ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
- _ΓΛΥΚΑ ΨΥΓΕΙΟΥ
- _ΚΕΙΚ
- _ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ-ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- _ΚΡΕΜΕΣ
- _ΠΑΓΩΤΑ
- _ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
- _ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
- _ΤΟΥΡΤΕΣ-ΠΑΣΤΕΣ
- _ΡΟΛΑ-ΚΟΡΜΟΙ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΛΥΚΑ
- _ΠΟΤΑ-ΡΟΦΗΜΑΤΑ
- _ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ
- ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ
- _ΠΙΤΕΣ-ΠΙΤΣΕΣ-ΤΑΡΤΕΣ
- _ΠΙΤΑΚΙΑ-ΤΑΡΤΑΚΙΑ
- _ΖΥΜΕΣ
- _ΨΩΜΙΑ
- _ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
- _ΚΡΕΠΕΣ
- _ΒΑΦΛΕΣ
- _PANCAKES-ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
- _DONUTS-ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
- _ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ-ΜΠΡΙΟΣ
- _ΚΡΟΥΑΣΑΝ
- ΓΙΟΡΤΙΝΑ
- _ΠΑΣΧΑ
- _ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
- ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
- _ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΓΛΥΚΑ
- _ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ
- ΒΙΝΤΕΟ
- ΜΥΣΤΙΚΑ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ