Μουχαλεμπί με σιρόπι τριαντάφυλλο



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΜΟΥΧΑΛΕΜΠΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μουχαλεμπί με σιρόπι τριαντάφυλλο

αρωματικό....και ελαφρύ!!!!
Ενα εύκολο γρήγορο και ελαφρύ γλυκάκι ιδανικό ύστερα από ένα πλούσιο γεύμα!!!

Υλικά
11/2 λίτρο γάλα φρέσκο
1 1/2 φλ του τσαγιού κορν φλάουρ
3/4 φλ ζάχαρη
1/4 κ.μαστιχα σκόνη
3 κ.σ ροδονερο
Γλυκό του κουταλιού για το σερβίρισμα και φυσική Αιγίνης (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζω το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα να κάψουν.
Από το σύνολο που αναγράφονται στα υλικά κρατάω 2 φλιτζάνια γάλα για να διαλύσω το κορν φλάουρ.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζω το κορν φλάουρ και το κρύο γάλα που κράτησα και το διαλύω καλά.
Όταν κάψει το γάλα προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ωστόσο έχω λαδώσει μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και την καλύπτω καλά με μεμβράνη.
Πασπαλιζω την μεμβράνη με το ροδόνερο.
Αφού πήξει η κρεμούλα και γυρίζω στη φόρμα.
Αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και βάζω για 2 ώρες στο ψυγείο.
Ξεφορμάρω την μουχαλέμπι σε μία πιατέλίτσα και σερβίρω με όποιο γλυκό του κουταλιού μου αρέσει.
Εγώ προσωπικά σερβίρα με σιρόπι τριαντάφυλλο!!!