Πεινιρλί

Πεϊνιρλί με αφράτη, μαλακή και εύπλαστη ζύμη και πλούσια γέμιση, που μπορεί να προσαρμοστεί στις γευστικές προτιμήσεις σας.

ΠΕΙΝΙΡΛΙ


Πεϊνιρλί με αφράτη, μαλακή και εύπλαστη ζύμη και πλούσια γέμιση, που μπορεί να προσαρμοστεί στις γευστικές προτιμήσεις σας. 


Υλικά για τη Ζύμη

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι λευκό
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά.
  2. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει η μαγιά.
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέτουμε λίγο αλεύρι επιπλέον.
  5. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  6. Αφού η ζύμη φουσκώσει, τη χωρίζουμε σε κομμάτια και πλάθουμε τις "βαρκούλες" για το Πεϊνιρλί.
  7. Γεμίζουμε τις βαρκούλες με σάλτσα ντομάτας, μπέικον, ζαμπόν, μοτσαρέλα, ένταμ και γκούντα ή με όποια άλλη γέμιση επιθυμούμε.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C με αντιστάσεις.
  9. Ψήνουμε τα Πεϊνιρλί για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να λιώσουν τα τυριά.
  10. Σερβίρουμε ζεστά τα Πεϊνιρλί και απολαμβάνουμε με συνοδεία σαλάτας ή ως σνακ.

Αυτή η συνταγή για ζύμη είναι εξαιρετική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες πίτες και αρτοσκευάσματα.

Πεϊνιρλί με αφράτη, μαλακή και εύπλαστη ζύμη και πλούσια γέμιση, που μπορεί να προσαρμοστεί στις γευστικές προτιμήσεις σας.Πεϊνιρλί με αφράτη, μαλακή και εύπλαστη ζύμη και πλούσια γέμιση, που μπορεί να προσαρμοστεί στις γευστικές προτιμήσεις σας.

ΠΗΓΗ: Κατερινα Μαδικα, συνταγή ζύμης Ελενη Καππου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget