Ρολάκια Μελιτζάνας με Φέτα

Νόστιμα Ρολάκια Μελιτζάνας με Πικάντικη Γέμιση Φέτας

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ


Αυτά τα ρολάκια μελιτζάνας με φέτα είναι ένας υπέροχος μεζές ή ορεκτικό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας και θα κλέψουν την παράσταση στο τραπέζι σας!
Η γλυκιά γεύση της ψητής μελιτζάνας συνδυάζεται αρμονικά με την πικάντικη γέμιση από φέτα και αρωματική ντομάτα, δημιουργώντας ένα μοναδικό πιάτο που θα αγαπήσετε. 
Είναι εύκολα στην προετοιμασία και ιδανικά για κάθε περίσταση!


Υλικά

Για τις μελιτζάνες:
  • 4 μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες
  • Αλάτι

Για τη γέμιση:
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 150 γρ. φέτα ανάλατη, τριμμένη
  • Αλάτι, ρίγανη, μαύρο πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη


Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε πλένοντας καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος. 
  2. Αλατίζουμε ελαφρώς τις φέτες και τις τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα για περίπου 15-20 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  4. Αφού βγάλουν τα υγρά τους, σκουπίζουμε τις μελιτζάνες με χαρτί κουζίνας και τις απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
  5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  6. Ενώ οι μελιτζάνες ψήνονται, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. 
  7. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.
  8. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, τη ρίγανη, το μαύρο πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει, περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  9. Όταν η σάλτσα δέσει, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη τριμμένη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.
  10. Παίρνουμε κάθε φέτα μελιτζάνας και τοποθετούμε στην άκρη της μια μικρή ποσότητα γέμισης. Τυλίγουμε προσεκτικά τη φέτα, σχηματίζοντας ένα ρολάκι. 
  11. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
  12. Περιχύνουμε τα ρολάκια με την υπόλοιπη σάλτσα που μπορεί να μας έχει μείνει στο τηγάνι. 
  13. Ψήνουμε τα ρολάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να δέσουν οι γεύσεις.
  14. Βγάζουμε τα ρολάκια από τον φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά. 

Καλή απόλαυση! 


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget