ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα,
6 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
6 κουταλιες της σουπας σπορελαιο,
6 κουταλιες της σουπας νερο,
6 κουταλιες της σουπας γαλα φρεσκο,
6 κουταλιες της σουπας αλευρι φαριναπ,
3 κουταλιες της σουπας κακαο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη για 5 λεπτα!
Ριχνουμε το σπορελαιο-νερο-γαλα χτυπαμε 1 λεπτο!
Τελος ριχνουμε το αλευρι -κακαο κοσκινισμενα χτυπαμε 2 λεπτα!
Τοποθετουμε το μειγμα σε ταψι 28χ20 και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 λεπτα!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι τσαγιου νερο με 5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη για 2 λεπτα!
Σιροπιαζουμε και τα δυο αφου τα αφησουμε 10 λεπτα και τα δυο ακριβως σε θερμοκρασια δωματιου!
ΓΛΑΣΣΟ:
Βαζουμε στην κατσαρολιτσα στην εστια 500 γρ κρεμα.γαλακτος πληρες με 300 γρ κουβερτουρα ανακατευουμε να γινει λεια στο χαμηλο!
Οταν την κατεβαζουμε την αφηνουμε 10 λεπτα θερμοκρασια δωματιου ανακατευοντας την τρυπαμε την σοκολατοπιτα με οδοντογλυφιδα και την ριχνουμε πανω στην σκοκολατοπιτα!
Αφηνουμε τουλαχιστον 3 ωρες και μετα την κοβουμε.