CHURROS - DONUT ΑΦΡΟΣ
Έτοιμα σε 25 λεπτά!!
Απλά φανταστικά!!!
Φτιάξτε διπλή δόση από την αρχή!!!!!!
Υλικά (για 24 μίνι ή 12 κανονικά)
1 κούπα αλεύρι γοχ
2 κσ ζάχαρη
1/4 κγ αλάτι
1 κγ μπέικιν πάουντερ
1/2 κγ σόδα μαγειρική
2 κσ σπορέλαιο/ηλιέλαιο
1 μεγάλο αυγό
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κούπα γάλα
Για την επάλειψη
1 κσ βούτυρο λιωμένο
1/3 κούπας ζάχαρη
2 κγ κανέλα
Για την γέμιση
1/3 περίπου της κούπας nutella
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα.
Κάνουμε spray ή βουτυρωβουνε ελαφρά 24 μόνο θήκες ή 12 κανονικές θήκες για καπκέικ.
Μοιράστε το μείγμα στις θήκες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά.
Αφήστε να σταθούν 5 λεπτά στις θήκες και μετά μεταφέρετε σε σχάρα.
Τα αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο και τα βουτάμε στη κανελοζάχαρη.
Βάζετε σε κορνέ με μυτερή μύτη nutella και τρυπάτε προσεκτικά από πάνω και γεμίζετε, όχι υπερβολικά τα τσούρος.
Γίνονται αφρός.
Απλά φανταστικά!!!
Φτιάξτε διπλή δόση από την αρχή!!!!!!
Υλικά (για 24 μίνι ή 12 κανονικά)
1 κούπα αλεύρι γοχ
2 κσ ζάχαρη
1/4 κγ αλάτι
1 κγ μπέικιν πάουντερ
1/2 κγ σόδα μαγειρική
2 κσ σπορέλαιο/ηλιέλαιο
1 μεγάλο αυγό
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κούπα γάλα
Για την επάλειψη
1 κσ βούτυρο λιωμένο
1/3 κούπας ζάχαρη
2 κγ κανέλα
Για την γέμιση
1/3 περίπου της κούπας nutella
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα.
Κάνουμε spray ή βουτυρωβουνε ελαφρά 24 μόνο θήκες ή 12 κανονικές θήκες για καπκέικ.
Μοιράστε το μείγμα στις θήκες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά.
Αφήστε να σταθούν 5 λεπτά στις θήκες και μετά μεταφέρετε σε σχάρα.
Τα αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο και τα βουτάμε στη κανελοζάχαρη.
Βάζετε σε κορνέ με μυτερή μύτη nutella και τρυπάτε προσεκτικά από πάνω και γεμίζετε, όχι υπερβολικά τα τσούρος.
Γίνονται αφρός.