ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΛΕΤΣΕ (TRILECE) - ΤΑ 3 ΓΑΛΑΤΑ
Ιταλικό πανεύκολο γλυκάκι και Σούπερ Θεϊκό!!!
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 6 αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 350 γρ. αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια και ρίχνουμε σιγά - σιγά τη ζάχαρη να φουσκώσει.
- Ρίχνουμε έναν - έναν τους κρόκους - βανίλια.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μαρίζ.
- Ετοιμάζουμε το ταψί μας η πυρέξ μας (30Νο) το βουτυρώνουμε καλά, βάζουμε το μείγμα μέσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
- Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε 1 λίτρο γάλα φρέσκο, 1 ζαχαρούχο γάλα, 250 γρ. κρεμά γάλακτος και τα ανακατεύουμε καλά.
- Τρυπάμε απαλά παντού το παντεσπάνι και ρίχνουμε το μείγμα σιγά - σιγά .
- Το βάζουμε στο ψυγείο για ώρες.
Για την καραμέλα
- Βάζουμε στην κατσαρόλα 230 γρ. ζάχαρη με 80 ml νερό και στο χαμηλό αφήνουμε να πάρει χρώμα.
- Ρίχνουμε 110 γρ. βούτυρο και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 150 γρ. κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και τη βάζουμε πάλι στη φωτιά στο χαμηλό να δέσει.
- Βγάζουμε το κρύο γλυκό και αφού έχουμε αφήσει την καραμέλα λίγο σε θερμοκρασία δωματίου τη ρίχνουμε πάνω.