Γλυκό Τριλέτσε (Trilece) - Τα 3 γάλατα

Trilece

ΓΛΥΚΟ ΤΡΙΛΕΤΣΕ (TRILECE) - ΤΑ 3 ΓΑΛΑΤΑ


Ιταλικό πανεύκολο γλυκάκι και Σούπερ Θεϊκό!!!


Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • 6 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. αλεύρι
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια και ρίχνουμε σιγά - σιγά τη ζάχαρη να φουσκώσει.
  2. Ρίχνουμε έναν -  έναν τους κρόκους - βανίλια.
  3. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μαρίζ.
  4. Ετοιμάζουμε το ταψί μας η πυρέξ μας (30Νο) το βουτυρώνουμε καλά, βάζουμε το μείγμα μέσα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
  5. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Σε ένα μπολ βάζουμε 1 λίτρο γάλα φρέσκο, 1 ζαχαρούχο γάλα, 250 γρ. κρεμά γάλακτος και τα ανακατεύουμε καλά.
  7. Τρυπάμε απαλά παντού το παντεσπάνι και ρίχνουμε το μείγμα σιγά - σιγά .
  8. Το βάζουμε στο ψυγείο για ώρες.

Για την καραμέλα

  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα 230 γρ. ζάχαρη με 80 ml νερό και στο χαμηλό αφήνουμε να πάρει χρώμα.
  2. Ρίχνουμε 110 γρ. βούτυρο και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  3. Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 150 γρ. κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και τη βάζουμε πάλι στη φωτιά στο χαμηλό να δέσει.
  4. Βγάζουμε το κρύο γλυκό και αφού έχουμε αφήσει την καραμέλα λίγο σε θερμοκρασία δωματίου τη ρίχνουμε πάνω.

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget