Τας Κεμπάπ Πολίτικο



ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΠΟΛΙΤΙΚΟ


Το αγαπημένο μυρωδάτο Πολίτικο φαγητό Τας Κεμπάπ!!!

ΥΛΙΚΑ
Μοσχάρι 1 κιλό ζήτησα στρογγυλό και μου να το κόψει σε μπουκίτσες
Κρεμμύδια ξερά 3 μεγάλα
Ελαιόλαδο κατά βούλησιν -έβαλα 1/2 κούπα τσαγιού
Ντομάτες ώριμες 3 και 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
Κρασί 1/2 ποτήρι του νερού έβαλα ρετσίνα που είχα
Κρεμμύδι 1 μικρό ολόκληρο στο οποίο έχουμε μπήξει λίγα γαρύφαλλα επάνω του
1 σκελίδα σκόρδο
Πιπέρι
Λίγο κύμινο
Μπαχάρια 4 με 5 κόκκους
λίγη κανέλα
1 φύλλο δάφνης
λίγη ζάχαρη
Αλάτι
Νερό ζεστό 2 ποτήρια..
Οπου λέω λίγο -είναι ένα τσίμπημα με το χέρι ή στην μύτη του μικρού κουταλιού .

Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια τα οποία εγώ τα περνάω από το μούλτι για να δέσει και η σαλτσούλα πιο ωραία -κανονικά πρέπει κομμένα σε μικρές φετούλες-το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σοταριστούν.
Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια, το αλάτι-πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
Πλένουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε με λίγο πελτέ στην κατσαρόλα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κύμινο, το μπαχάρι ,τη κανέλα, τη δάφνη, το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα, το ζεστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει το κρέας πολύ μαλακό και να μείνει με τη σάλτσα του.
Βγάζουμε το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα και σερβίρουμε με ότι μας αρέσει πχ πουρέ πατάτες τηγανητές, ρύζι ή μακαρόνια -εγώ πλέον πάντα μετά από σύσταση γιατρού χρησιμοποιώ μακαρόνια ολικής αλέσεως Barila ή όποια άλλα υπάρχουν -που είναι πάρα πολύ νόστιμα και ίδια με τα απλά δοκιμαστε τα κι εσείς είναι πιο υγιεινά!

ΠΗΓΗ

Τας Κεμπάπ Πολίτικο