Ρεβιθάδα με λιαστή ντομάτα στη γάστρα

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


Υλικά

  • 3/4 κιλού ρεβίθια
  • 4 καρότα τα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη και τα άλλα 2 ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλη πατάτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 6 φέτες λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 ποτήρι ντοματοπολτό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και μουσκεύουμε σε ζεστό νερό τα ρεβίθια μας από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Το πρωί τα σουρώνουμε, βάζουμε καθαρό νερό στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αν θέλουμε τα βάζουμε στην χύτρα 15 με 20 λεπτάκια.
  3. Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε όλα τα υλικά στην γάστρα, εκτός από το αλάτι που το βάζουμε την τελευταία ωρίτσα.
  4. Ρίχνουμε τα ρεβίθια στην γάστρα μαζί με 2 ποτήρια βρασμένο νερό και τα βάζουμε στον φούρνο για 3 ώρες, στην αρχή σε πολύ δυνατή φωτιά και από την δεύτερη ώρα και μετά στους 180. 
  5. Κάθε μια ωρίτσα ρίχνουμε μια ματιά στο φαγάκι μας.

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Δημιουργός συνταγής: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!