ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Υλικά
- 3/4 κιλού ρεβίθια
- 4 καρότα τα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη και τα άλλα 2 ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 μεγάλη πατάτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
- 6 φέτες λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 ποτήρι ντοματοπολτό
- 2 φύλλα δάφνης
- 3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και μουσκεύουμε σε ζεστό νερό τα ρεβίθια μας από το προηγούμενο βράδυ.
- Το πρωί τα σουρώνουμε, βάζουμε καθαρό νερό στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αν θέλουμε τα βάζουμε στην χύτρα 15 με 20 λεπτάκια.
- Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε όλα τα υλικά στην γάστρα, εκτός από το αλάτι που το βάζουμε την τελευταία ωρίτσα.
- Ρίχνουμε τα ρεβίθια στην γάστρα μαζί με 2 ποτήρια βρασμένο νερό και τα βάζουμε στον φούρνο για 3 ώρες, στην αρχή σε πολύ δυνατή φωτιά και από την δεύτερη ώρα και μετά στους 180.
- Κάθε μια ωρίτσα ρίχνουμε μια ματιά στο φαγάκι μας.
Δημιουργός συνταγής: Γιαγιά Μαίρη εν δράσει
