ΣΟΥΠΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ
Μπορούμε να την φτιάξουμε με κριθαράκι ,η και μακαρονάκι κοφτό.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι του τσαγιού κριθαράκι μέτριο
2 κύβοι κότας ή κρέατος
2 μικρά κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
3 - 4 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
9 ποτήρια νερό
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
τυρί τριμμένο, κατά προτίμηση παρμεζάνα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το νερό ,ρίχνουμε τους κύβους και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσουν .
Προσθέτουμε και τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς .
Ρίχνουμε και τον μαιντανό ψιλοκομμένο ,και την πάπρικα.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το ζυμαρικό [κριθαράκι εδώ ]χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε περίπου για 15-με 20 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας το κάθε πιάτο με τριμμένο τυρί
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος 3 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύουμε.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι του τσαγιού κριθαράκι μέτριο
2 κύβοι κότας ή κρέατος
2 μικρά κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
3 - 4 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
9 ποτήρια νερό
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
τυρί τριμμένο, κατά προτίμηση παρμεζάνα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το νερό ,ρίχνουμε τους κύβους και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσουν .
Προσθέτουμε και τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς .
Ρίχνουμε και τον μαιντανό ψιλοκομμένο ,και την πάπρικα.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το ζυμαρικό [κριθαράκι εδώ ]χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε περίπου για 15-με 20 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας το κάθε πιάτο με τριμμένο τυρί
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος 3 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύουμε.
Σούπα ζυμαρικών