Τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού



ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


ΥΛΙΚΑ
500 γρ ροδοπέταλα
2400 γρ Ζάχαρη
2400 νερό
2 κτ σπ γλυκερίνη
1 κτ. ξινό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε από τα τριαντάφυλλα το πίσω λευκό μέρος.
Πετάμε τους στήμονες.
Βάζουμε τα ροδοπέταλα σε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνουμε την μισή ζάχαρη.
Τρίβουμε απαλά τα φύλλα με την ζάχαρη και τα αφήνουμε 3 ώρες να μαραθούν.
Βάζουμε το νερό και την υπόλοιπη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την ροδόπαστα μέσα στην κατσαρόλα.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε την εστία στο μισό και ανακατεύουμε συνέχεια γιατί θα κολλήσει.
Από τη στιγμή του βρασμού αφήνουμε 3 λεπτά ΜΟΝΟΝ.
Σβήνουμε την εστία και αφήνουμε το γλυκό 24 ώρες να κρυώσει.
Την επόμενη προσθέτουμε το ξινό και την γλυκερίνη ανάβουμε την εστία ξανά.....ΠΡΟΣΟΧΗ ανακατεύουμε συνέχεια γιατί θα κολλήσει.
Βράζουμε για 4 λεπτά ακόμη.....το γλυκό είναι έτοιμο.
Το βάζουμε ζεστό σε γυάλινα στεγνά βάζα και αποστειρωμένα (τα αποστειρώνουμε στους 100 βαθμούς στον φούρνο για 15 λεπτά) τα σφραγίζουμε με καινούρια καπάκια και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Μπορούμε να τα φυλάξουμε εκτός ψυγείου 1 ολόκληρο χρόνο, μετά το άνοιγμα θέλει ψυγείο!
ΥΓ. τα ροδοπέταλα τα πλένουμε καλά και τα στεγνώνουμε !
Προσωπικά τα βάζω σε μια μαξιλαροθήκη και τα στεγνώνω!


Δημιουργός συνταγής: Θεογνωστου Φροσω

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!